БЕТОН

BETOANE

„Beton Service” S.R.L. produce toate tipurile de betoane prevazute in Nomenclatorul claselor si tipurilor de betoane, dar la cerere producem si alte tipuri de betoane solicitate de beneficiar.

Mai jos găsiți betoanele clasice si utilizarea lor:

  • Beton M150 (B-10, C8/10) – beton ușor de pus in opera numit si „beton de umplutura”  folosit la gropi fundații de case, blocuri si elevații ușoare. Este compus din patru tipuri de agregate si folosit in majoritatea lucrărilor de construcții.
  • Beton M200 (B-15, C12/15), un beton intermediar ce poate fi folosit atât ca beton pentru umplutura dar si beton pentru stâlpi si placi de redistanța la construcții ușoare in funcție de proiect de tip P+M. Se prezintă in doua forme – pompabil cu diametru maxim la agregate 16mm, si nepompabil cu diametru agregate 31mm.
  • Beton M250 (B-20, C16/20), Cel mai uzual beton folosit in construcțiile civile din Republica Moldova, betonul de baza pentru placi, stâlpi, elevații si alte structuri de redistanța ce se produce din patru tipuri de agregate (nisip, 4-8, 8-16, 16-31), ciment apa si aditivi după caz. Este folosit la elementele de rezistenta pentru constricțiile de tip P+1+M.
  • Beton M-300 (B-22.5, C18/22)- beton de rezistenta cu un grad mare de compactare folosit in general la construcțiile de tip P+2+M, in funcție de proiect. Este un beton care împreuna cu armatura din otel beton oferă o rezistentă sporita oricărui tip de lucrare la care este folosit inclusiv stratului de fundație la drumuri. Betonul M300, se mai folosește in funcție de proiect si la construcțiile clasice de tip vila P+1+M fiind recomandat ca maxim de rezistenta pentru aceste tipuri.
  • Beton M 350 (B25, C20/25)- B350 Beton de rezistenta folosit la majoritatea construcțiilor civile si industriale cu precădere la turnarea platformelor, parcărilor, drumurilor de acces pentru mate tonaj, elemente de rezistenta la poduri si ale lucrări importante. Betonul M350, se caracterizează printr-o rezistenta deosebita la îngheț-dezgheț, întărire omogena, prelucrarea ușoara a suprafețelor si reducerea timpului de execuție. In contactul cu armatura de fier beton, betonul B350 oferă un element de rezistenta deosebit in orice tip de construcție.
  • Beton M400 (B25,5 C25/30) – Beton special folosit la construcțiile industriale si civile in general ca strat de baza pentru platforme industriale si drumuri. Preparat un ciment special fata de tipurile de betoane de mai sus betonul M400 se poate folosi la clădirile cu regim de înălțime peste 4 etaje. Preturile la betonul M400 sunt mai mari fata de un beton uzual pana in clasa M350 datorita cantității de ciment folosit la prepararea lui dar si a tipului special de ciment.
  • Beton BCR 4 si 4,5. Denumit si beton rutier este folosit in majoritatea lucrărilor de drumuri ca strat de contact pentru trafic ușor si greu. Betonul rutier este preparat cu ciment special si agregate concasate de cariera respectiv granit. Datorita compoziției speciale, betonul rutier BCR 4,5 are un preț ridicat fata de betoanele normale si este recomandat pentru sistemul rutier din tara dar si la orice beneficiar ce își dorește realizarea unui drum privat de durata.